Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Shpëlajmë mishin dhe e kaurdisim me një lugë gjelle vaj sa të marrë një faqe.
E mbulojmë atë me ujë të nxehtë dhe e lëmë të ziejë për 30 minuta (pasi të kenë kaluar 10-15 minuta nga zierja i shtojmë kripën).
Ndërkohë në një tigan me një lugë gjelle vaj dhe gjalpë kaurdisim miellin pa i dhënë ngjyrë.
Shtojmë hudhrat dhe lëngun e mishit, e lëmë sa të marrë valë (lëng mishi do shtojë 500 ml).
Përziejmë salcën me miell dhe lëngun e mishit së bashku me kosin. Rregullojmë shijen me kripë dhe piper të zi.
Rrahim vezët e plota dhe i shtojmë në tasin me kos dhe lëng mishi dhe i përziejmë me tel vezësh.
Vendosim copat e mishit në tavë, shtojmë kremin e përgatitur duke mbuluar dhe copat e mishit.
E vendosim në furrë në temperaturë 190 gradë Celsius, për 30 minuta.
Receta dhe foto marrë nga shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment