Nga neps. al23 Tetor, 2021 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 2 minuta
Mësoni të përgatisni vetë uthullën e mollës me këtë metodë të thjeshtë
Uthulla e mollës është një prej produkteve për të cilat flitet më shumë vitet e fundit, si për pastrimin e shtëpisë, ashtu edhe për higjjienën personale. Falë vetive të saj dezinfektuese, zbardhuese dhe higjienizuese, ajo gjen vërtet përdorim të gjerë në familjet tona.
Hapi i parë është të shtrydhni lëngun. Përdorni mollë të ëmbla, mundësisht organike, por jo shumë të pjekura ose të kalbura. Lajini me kujdes, qërojini dhe hiquni meset. Më pas shtrydhini derisa të merrni një litër lëng.
Hapi i dytë është përgatitja e mushtit. Hidheni lëngun në një enë qelqi dhe mbylleni me llastik. Sigurohuni ta keni mbyllur hermetikisht në mënyrë që oksigjeni të mos hyjë në të. Lëreni të fermentohet për 4-6 javë në temperaturë rreth 18 ose 20 gradë.
Së fundi, ka mbetur vetëm që mushti të shndërrohet në uthull. Hidheni në një enë qelqi, mbulojeni me një pecetë dhe ruajeni në një vend të ngrohtë. Sigurohuni që temperatura të jetë rreth 20 gradë Celsius dhe shmangni ndryshimet e papritura të temperaturës të cilat mund të shkatërrojnë këtë produkt. Trazojeni njëherë në ditë me lugë druri. Së fundi, filtrojeni dhe ruajeni në një shishe, mundësisht me ngjyrë të errët pasi drita e drejtpërdrejtë mund ta shkatërrojë atë.
Pasi të jetë gati, përdoreni këtë produkt në rutinën tuaj të bukurisë, të kujdesit ndaj flokëve apo për pastrimin e sipërfaqeve të ndryshme në shtëpi.
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
3 Mars, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 4 minuta
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment