Mësoni të përgatisni vetë uthullën e mollës me këtë metodë të thjeshtë
Uthulla e mollës është një prej produkteve për të cilat flitet më shumë vitet e fundit, si për pastrimin e shtëpisë, ashtu edhe për higjjienën personale. Falë vetive të saj dezinfektuese, zbardhuese dhe higjienizuese, ajo gjen vërtet përdorim të gjerë në familjet tona.
Hapi i parë është të shtrydhni lëngun. Përdorni mollë të ëmbla, mundësisht organike, por jo shumë të pjekura ose të kalbura. Lajini me kujdes, qërojini dhe hiquni meset. Më pas shtrydhini derisa të merrni një litër lëng.
Hapi i dytë është përgatitja e mushtit. Hidheni lëngun në një enë qelqi dhe mbylleni me llastik. Sigurohuni ta keni mbyllur hermetikisht në mënyrë që oksigjeni të mos hyjë në të. Lëreni të fermentohet për 4-6 javë në temperaturë rreth 18 ose 20 gradë.
Së fundi, ka mbetur vetëm që mushti të shndërrohet në uthull. Hidheni në një enë qelqi, mbulojeni me një pecetë dhe ruajeni në një vend të ngrohtë. Sigurohuni që temperatura të jetë rreth 20 gradë Celsius dhe shmangni ndryshimet e papritura të temperaturës të cilat mund të shkatërrojnë këtë produkt. Trazojeni njëherë në ditë me lugë druri. Së fundi, filtrojeni dhe ruajeni në një shishe, mundësisht me ngjyrë të errët pasi drita e drejtpërdrejtë mund ta shkatërrojë atë.
Pasi të jetë gati, përdoreni këtë produkt në rutinën tuaj të bukurisë, të kujdesit ndaj flokëve apo për pastrimin e sipërfaqeve të ndryshme në shtëpi.
Marrja më e lartë e energjisë dhe ngarkesa e glicemisë në mëngjesin e vonë shoqërohen me një rrezik më të ulët të zhvillimit të diabetit të tipit 2 tek të rriturit, sipas një studimi të ri të botuar së fundmi në...
Secili ftrut i thatë ka përfitimet e veta shëndetësore—por disa janë në krye kur bëhet fjalë për këtë lëndë ushqyese të ngopshme. Ka shumë gjëra të mrekullueshme për ta—përfshirë faktin që janë një paketë e vogël e mbushur me...
Dieta më e mirë për jetëgjatësi është ajo që përfshin shumë fruta, arra dhe bishtajore, perime dhe drithëra të plota. Ushqimet që duhet të kufizohen ose të shmangen për jetëgjatësi përfshijnë ato të pasura me sheqer të shtuar, yndyrë...
Lini një koment