Mënyra më e thjeshtë për të bërë një byrek me presh

Mënyra më e thjeshtë për të bërë një byrek me presh

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Ka presh me shumicë këto kohë, prandaj përpos gjellërave, edhe shfrytëzimi për një byrek s'do ishte keq apo jo?

Ingredientët

  • 500-600 gram miell
  • 1 kg presh
  • 2 vezë
  • 50 gram gjalpë
  • 2-3 lugë gjelle ajkë qumështi
  • 1 gotë qumësht
  • 1 gotë vaj luledielli
  • pak kripë

Udhëzimet

1

Preshin e lajmë mirë, e pastrojmë dhe e grijmë imët.

2

E kulloni dhe më pas e skuqni në një tigan me pak vaj dhe pak kripë.

3

Ndërkohë në një tas rrihni vezët me ½ e sasisë së qumështit. Shtojani preshit sapo ky i fundit të zbutet.

4

Ajkën, gjalpin dhe qumështin e ngrohtë i përzieni bashkë veçmas derisa të shkrihen tërësisht.

5

Gjysmën ia shtoni preshit në tigan. E përzieni mirë dhe e hiqni preshin nga zjarri.

6

Tani përgatismin brumin. Në tavolinën e punës shtoni miellin. Në mes krijoni një hapësirë, shtoni 1 lugë çaji kripë dhe shtoni 500 ml ujë të vakët gradualisht.

7

Punojeni mirë masën derisa të arrini një brumë kompakt.

8

Brumin ndajeni në 6 kuleçë të vegjël.

9

Petët formojeni me 3 kuleçë. I hapni pak në fillim dhe i radhisni sipër njëri-tjetri duke i shtuar vaj.

10

Vendoseni petën e parë në tepsi. Hapeni në gjithë sipërfaqen. Shtroni mbushjen që përgatitët dhe e hapni mirë.

11

Tani përgatisni petën tjetër sërish me 3 kuleç.

12

Në fund i shtoni sipën masën që ju mbeti me ajkën e qumështit.

13

E fusni në furrrë për 45 minuta në 220 gradë.

14

Sapo të jetë gati, e nxirrni nga furra dhe e mbuloni me një letër kuzhine në mënyrë që të kullojë pak. Ju bëftë mirë!

Lini një koment