Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nxirreni brumin e picës që të ngrohet pak në temperaturën e dhomës.
Ngrohni furrën në 250 gradë.
Hidheni brumin e picës në një tavë që më parë e keni lyer me pak gjalpë.
Gatuani sallamin në një tenxhere me ujë dhe lëreni të zbutet për rreth 30 minuta.
Ndajeni sallamin në feta të holla të rrumbullakëta dhe lëreni mënjanë.
Ndërsa sallami është gatuar, prisni hollë specat dhe qepën.
Hidhini ato në vajin e ullirit derisa të jenë të zbutur duke i trazuar herë pas here.
Shtrijeni brumin e picës me duar deri në skajet e tavës dhe lëreni të piqet për 7 minuta.
Pasi brumi të jetë pjekur hiqeni nga furra dhe përhapni mustardën në mënyrë të barabartë mbi të.
Pastaj vendosni specat dhe qepët mbi mustardë.
Shtoni salçiçet sipër picës dhe hapini në mënyrë të barabartë.
Spërkateni picën me djathin e Azisë dhe më pas vendosni sipër djathin mocarela.
Piqeni për 8 minuta deri kur djathrat të jenë shkrirë dhe skajet e kores të jenë skuqur pak.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment