Maskë me kanellë e arrë moskat për lëkurë të yndyrshme e të papastër
Maska me kanellë është shumë e thjeshtë përgatitet me përbërës natyralë që të gjithë i kemi në shtëpi si mjalti, limoni, kanella e arra moskat. Është sidomos e përshtatshme për lëkura të papastra, me pika të zeza dhe të yndyrshme.
Mjalti ka veti antibakteriale dhe kjo gjë e bën të dobishme për të pastruar, ushqyer e rigjeneruar shkëlqimin e lëkurës. Përbërësi i dytë është limoni dhe falë përmbajtjes së vitaminës C dhe acidit citrik ka veti dezinfektuese dhe rigjeneruese, prandaj është i dobishëm për të eliminuar njollat, pikat e zeza dhe poret e mbyllura.
2 përbërësit e tjerë janë kanella dhe arra moskat dhe kanë të dyja efekte shumë të dobishme: kanella ka veti antibakteriale dhe anti-kërpudhore dhe është shumë e dobishme për poret e bllokuara, kurse arra moskat ka vitaminë B dhe C dhe është shumë e dobishme për kurimin e njollave të lidhura me aknet ose imperfeksionet e ndryshme.
Si përgatitet maska
Për këtë maskë përdoret një lugë gjelle mjaltë, 8-10 pika limon, një lugë kafeje kanellë dhe pak arrë moskat. Nëse kemi lëkurë shumë të ndjeshme ose që ka tendencë të skuqet, e minimizojmë pak dozën e limonit, kanellës dhe arrën moskat. Kjo maskë aplikohet në fytyrë të pastër dhe lihet të reagojë për 10-15 minuta, shpëlahet me ujë të vakët dhe më pas aplikohet krem hidratant.
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment