Makarona me karkaleca zhytur në salcë kremoze dhe pikante

Makarona me karkaleca zhytur në salcë kremoze dhe pikante

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Për këtë recetë mund të përdorni tipin tuaj të preferuar të makaronave!

Ingredientët

  • 1 pako pasta (modeli sipas dëshirës)
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • Për karkalecat:
  • 500 gram karkaleca të larë dhe të qëruar
  • 1 lugë çaji spec i kuq pluhur
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 3 lugë gjelle lëng limoni
  • Për salcën:
  • 1 ¼ filxhan me pana kuzhine
  • ¾ filxhan nga uji i pastave
  • 5 pomodorini
  • ½ spec jeshil i prerë në shirita të vegjël
  • 3 thelpi hudhra
  • 1 qepë e kuqe e prerë imët
  • Pak kripë
  • 1 lugë çaji fara kumini pluhur
  • 1 lugë gjelle salcë domateje
  • 1 lugë çaji piper i zi pluhur

Udhëzimet

1

Në një tenxhere me ujë e kripë zieni pastat si zakonisht. I shtoni edhe 2 lugë gjelle vaj ulliri që të mos ngjisin.

2

Ruani pak nga uji i tyre në mënyrë që të përdoret më vonë.

3

Të gjithë përbërësit e salcës do i bashkoni në një tigan dhe do i lini për 5-10 minuta derisa masa të trashet disi.

4

Mos harroni të shtoni lëngun e makaronave.

5

Ndërkohë në një tigan tjetër do të skuqni karkalecat me vaj ulliri, lëng limoni dhe pak spec të kuq pluhur.

6

Pas gati 10 minutash i hiqni dhe i shtoni tek salca.

7

Në fund shtoni edhe makaronat e kulluara më parë dhe i përzieni të gjitha bashkë.

8

Shërbejeni të ngrohta. Ju bëftë mirë!

Lini një koment