Magjia e frutave të detit dhe si ndikojnë ato në organizëm
Supë peshku, sallatë me fruta deti, miks krudosh, linguini me fruta deti, kallamarë, karkalec ose oktapod frite. Të jemi realistë, a mund t’i thotë dikush jo këtyre pjatave? (vetëm nëse ke dalë intolerant ndaj tyre).
Ushqimet e detit rekomandohet të përfshihen më shpesh në dietën tonë ushqimore për shkak të vlerave ushqyese që ato përmbajnë. Por së bashku me vlerat e mira, ato mbartin në vetvete edhe rrezikun e helmimit nëse nuk serviren dhe ruhen në kushtet e duhura higjieno-sanitare.
Ushqimet e detit kanë pak yndyrë dhe përvetësohen lehtë nga organizmi, ndaj për këtë arsye, konsiderohen edhe si “ushqimi-ilaç” i atyre që vuajnë nga arterioskleroza. Acidet yndyrore që frutat e detit përmbajnë, ndihmojnë në uljen e triglicerideve, ulin viskozitetin e gjakut dhe tensionin arterial, si dhe reduktojnë rrezikun e aritmisë.
Atëherë ku mund t’i shijojmë pa merak, sa herë që na shkon mendja për fruta deti?
Në mendje të vjen vetëm një përgjigje: “Rozafa”! Mjafton t’i hedhësh një sy pjatave më poshtë për të kuptuar talentin e vërtet të kuzhinës në këtë restorant.
Peshku i “Rozafës” gjuhet në zonën e Lezhës dhe Shëngjinit.
Tanimë frutat e detit nuk shijohen vetëm në verë, por në çdo stinë të vitit. Aroma e fortë e detit që ato përcjellin, por edhe shija që zorr se krahasohet me diçka tjetër, i bëjnë frutat e detit stimulues të emocioneve të vërteta. Dhe emocion më të fortë se ai i të shijuarit ushqim të mirë, vështirë se gjen në këto ditë!
Marketingu më i mirë i Rozafës është puna e madhe që bën çdo ditë. Për këtë arsye bashkëpunimi i SnapFood me të lindi nga nevoja për t’i ofruar njerëzve që nën komoditetin e shtëpisë apo zyrës të shijojnë ushqim të vërtet dhe cilësor deti.
Shkarko tani aplikacionin SnapFood dhe porosit me një klik pjatën tënde të preferuar!/neps.al
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Luleshtrydhet prishen shpejt, por me këtë truk të thjeshtë mund t’i mbani të freskëta për disa ditë më shumë: 1️⃣ Shpëlajini me uthull të holluar – Përzieni 1 filxhan uthull molle ose të bardhë me 3 filxhanë ujë dhe...
Nëse nuk keni një ndarës vezësh, ky truk i thjeshtë do t’ju ndihmojë: 1️⃣ Metoda e shishes plastike – Thyejeni vezën në një tas. Merrni një shishe plastike bosh, shtrydheni pak dhe vendoseni grykën mbi të verdhën. Lëshoni shtrëngimin...
Lini një koment