Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Prisni luleshtrydhet e lara në copa të vogla, i kaloni në një enë, i shtoni lëngun e portokallit dhe 2 lugë gjelle sheqer. I lini në frigorifer për 30-40 minuta.
Ndërkohë në një enë shtoni panën, vaniljen, sheqerin pluhur, mascarponen dhe i trazoni mirë. Merrni një tavë dhe vendosni një shtresë nga kremi që përgatitët.
Lyeni biskotat me lëngun e luleshtrydheve dhe i radhisni njëra pas tjetrës në tepsi. Përsëri një shtresë me krem, shtoni ½ e masës së luleshtrydheve dhe përsëri një shtresë me biskota.
E mbuloni tiramisunë me shtresën e fundit me krem dhe në fund vendosni disa feta nga luleshtrydhet e mbetura.
E vendosni tiramisunë në frigorifer për të paktën 4 orë. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment