Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Nëse mendoni se lulelakra është një perime "e mërzitshme", provoni t'i shtoni këtë kremin dhe e sigurt që do të lëpini gishtat!
Në një tenxhere me ujë e kripë vendosni për të zierë lulelakrën përreth 5-6 minuta.
Më pas e hiqni, e vendosni në një tavë dhe e spërkasni sipër me pak kripë, piper dhe vaj ulliri.
E vendosni në furrë të piqet për 15 minuta.
Ndërkohë në një tigan të nxehur shtoni qumështin, më pas miellin dhe e përzieni vazhdimisht.
Shtoni djathin dhe vazhdoni ta përzieni derisa masa të trashet. I shtoni edhe pak arrë moskat.
E hiqni nga zjarri. Tani nxirrni lulelakrën dhe i shtoni sipër kremin që përgatitët.
E fusni në furrë edhe për 10 minuta të tjera lulelakrën, shërbejeni të ngrohtë dhe shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment