Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Mënyrë e veçantë e shijimit të lulelakrës. Duhet ta provoni!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tenxhere me ujë shtoni kripë dhe sapo të marrë valë vendosni për të zierë lulelakrën. E lini gati 12-13 minuta.
Më pas e hiqni, e kulloni dhe e lini të ftohet me ujë të ftohtë.
Lulelakrën mund ta lini të plotë ose ta ndani në pjesë të vogla.
E lyeni të gjithën me vaj ulliri dhe e fusni në furrë të piqet për 25-35 minuta, derisa të marrë një ngjyrë kafe të artë.
Mund ta shoqëroni me salcë tahini për më shumë shije. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment