Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Shumica e njerëzve nuk janë të vetëdijshëm se lëkura e bananes është po aq e shëndetshme sa i përket vlerave ushqyese sa vetë fruti. Lëkura përmban kalium, magnez, fibra dietike , kaliumi dhe vitamina B6, B12. Problemi është se lëkura e bananës është e vështirë të tretet. Ndryshe nga frutat e tjera të tilla si dardha apo molla që mund të hahen me lëkurë, me bananen nuk mund ta bëni një gjë të tillë.
Përfitimet shëndetësore të çajit të bananes
Çaji i bananes përmban dopamin dhe serotonin, neurotransmetuesit e ndjesive të mira ! Nivelet e larta të dopaminës, serotoninës dhe triptofanit në çajin e bananës mund të ndikojnë gjithashtu pozitivisht në cilësinë e gjumit.
2. Shëndeti i syve
Karotenoidet (zeaxanthin dhe lutein), të pranishme në çajin e bananes ndihmojnë në ruajtjen e qelizave të shëndetshme dhe reduktojnë dëmtimin oksidativ.
3. Ndihmon me tretje
Kaliumi dhe magnezi ndihmojnë në përmirësimin e funksionit të muskujve të butë, veçanërisht në traktin e tretjes. Gjithashtu, ky çaj mund të ndihmojnë në lehtësimin e kapsllëkut, dhimbjeve të barkut fryrjes etj.
4. Shëndeti i zemrës
Prania e fibrave të tretshme ndihmon në parandalimin e grumbullimit të kolesterolit të keq në arterie! Çaji bananes gjithashtu ka një ndikim pozitiv në nivelin e presionit të gjakut për shkak të përmbajtjes së tij të kaliumit, gjë që pakëson efektin e natriumit.
Receta e çajit të bananes:
Përbërësit:
Përgatitja:
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment