Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lazanja si këto, zorr se keni provuar më parë! Përgatitini tani me recetën e Nepsit....
Parangroheni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine.
Kungujt i qëroni dhe i prisni në shirita përsëgjati. I fusni shiritat në toster (ose në furrë) përreth 10 minuta duke i marinuar me kripë, piper dhe vaj ulliri.
Ndërkohë në një tas të vogël bashkoni djathin mozarella dhe parmixhanon. I përzieni mirë dhe i lini mënjanë.
Në një tas tjetër bashkoni vezën, rikotën, spinaqin e larë, hudhrën e grimcuar dhe pjesën e mbetur të djathërave.
Në tavën ku keni shtruar letrën e pjekjes, shtoni pak salcë domateje.
Radhisni njëra pas tjetrës shiritat e kungujve që poqët në furrë.
Vendosni një lugë gjelle tek secili shirit nga mbushja që përgatitët dhe i rrotulloni.
Në fund i shtoni secilës pak djathë parmixhano dhe salcë domateje. I fusni në furrë për 20 minuta.
Pasi të jenë pjekur i lini të ftohen për 5 minuta dhe i shërbeni me borzilok të freskët. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment