Lazanja me kunguj, gjizë dhe salcë receta e duhur për familjen tuaj!
1/2 petë lazanjash
2 kunguj jeshilë
1 qepë të vogël
1/2 lugë çaji qimnon
1 lugë çaji vaj ulliri
2 thelpi hudher
Domate e konservuar
1/4 filxhan majdanoz
Salcë enchiladas
1 djathë pikant
Kripë
Gjizë
1.Ngroheni furrën në 180 gradë.
2.Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur, gatuani petat e lazanjës sipas udhëzimeve të paketimit.
3.Kullojini dhe u shtoni pak vaj ulliri për të parandaluar fërkimin mes tyre.
4.Ndërkohë, në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 1 lugë çaji vaj ulliri.
5.Shtoni hudhër, qepë, qimnon,kripë dhe përzijini 3 deri në 4 minuta.
6.Shtoni salcën enchilada, domate, majdanoz, dhe përzijini deri sa të ngrohen.
7.Në një tavë të madhe shtroni një shtresë të hollë salcë, një shtresë të vetme të pastave të lazanjave, një shtresë piperi, një shtresë kungulli të njomë dhe një shtresë gjizë.
8.Përsëritini sërish shtresat, mbulojini me petë dhe piqini, 15 minuta, pastaj rrisni temperaturën në 200 gradë.
9.Piqini për 20 minuta, pastaj garnizojini me majdanoz dhe shërbejeni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment