Lazanja me kunguj, gjizë dhe salcë receta e duhur për familjen tuaj!
1/2 petë lazanjash
2 kunguj jeshilë
1 qepë të vogël
1/2 lugë çaji qimnon
1 lugë çaji vaj ulliri
2 thelpi hudher
Domate e konservuar
1/4 filxhan majdanoz
Salcë enchiladas
1 djathë pikant
Kripë
Gjizë
1.Ngroheni furrën në 180 gradë.
2.Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur, gatuani petat e lazanjës sipas udhëzimeve të paketimit.
3.Kullojini dhe u shtoni pak vaj ulliri për të parandaluar fërkimin mes tyre.
4.Ndërkohë, në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 1 lugë çaji vaj ulliri.
5.Shtoni hudhër, qepë, qimnon,kripë dhe përzijini 3 deri në 4 minuta.
6.Shtoni salcën enchilada, domate, majdanoz, dhe përzijini deri sa të ngrohen.
7.Në një tavë të madhe shtroni një shtresë të hollë salcë, një shtresë të vetme të pastave të lazanjave, një shtresë piperi, një shtresë kungulli të njomë dhe një shtresë gjizë.
8.Përsëritini sërish shtresat, mbulojini me petë dhe piqini, 15 minuta, pastaj rrisni temperaturën në 200 gradë.
9.Piqini për 20 minuta, pastaj garnizojini me majdanoz dhe shërbejeni.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment