Lazanja e pazakontë, por super e shijshme me pulë, djathë e spinaq!

Lazanja e pazakontë, por super e shijshme me pulë, djathë e spinaq!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Le të dalim pak jashtë kornizave e le ta shijojmë lazanjën me presh, djathë kaçkavall e mish pule. Eshtë kaq e shijshme!

Ingredientët

  • 1 pako lazanja
  • 300 gram mish pule
  • 300 gram spinaq
  • 2-3 presh (pjesa e bardhë)
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë gjelle gjalpë
  • 100 gram djathë kaçkavall
  • Kripë, piper
  • Salca: 4 lugë gjelle gjalpë, 4 lugë gjelle miell, 1 lugë gjelle mustardë, 4 gota qumësht, 100 gram djathë kaçkavall

Udhëzimet

1

Në një tigan ngrohim vajin e ullirit dhe kaurdisim mishin e pulës të prerë në copëza të vogla. Pasi mishi të fillojë të ndryshojë pak ngjyre shtojmë preshin dhe vazhdojmë kaurdisjen duke shtuar pak kripë dhe piper.

2

Pasi preshi të jetë zbutur shtojmë spinaqin dhe e lemë në zjarr vetëm për 1 minutë së bashku me përbërësit e tjerë.

3

Ndërkohë përgatisim salcën beshamel. Shkrijmë fillimisht gjalpin dhe kaurdisim miellin derisa të ndryshojë ngjyrë. Shtojmë më pas qumështin dhe vazhdojmë trazimin derisa salca të lidhet dhe të bëhet kremoze.

4

Në fund shtojmë pak mustardë dhe pak djathë të grirë në rende. Hedhim 1/3 e beshamelit tek tigani ku kaurdisëm mishin e pulës me preshin dhe spinaqin.

5

Marrim një tavë, e lyejmë me pak gjalpë dhe vendosim një shtresë me masën e përgatitur. Vendosim më pas një shtresë me petë lazanje, një shtresë me mishin e pulës dhe preshin, pak beshamel, përsëri petë lazanje, mbushje dhe në fund beshamel.

6

E spërkasim të gjithë sipërfaqen me djathë të grirë në rende dhe e vendosim lazanjën në furrë të ngrohtë në temperaturë 180-200 gradë Celsius për 30-35 minuta.

Shënime

Receta marrë nga: balkanweb.com Realizuar më parë nga Zonja Katerina

Lini një koment