Lakror i shpejtë me kungull dhe miell misri

Lakror i shpejtë me kungull dhe miell misri

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

E keni provuar ndonjëherë me kungull lakrorin? Paskeni bërë gabim të madh, më besoni!

Ingredientët

  • 500 gram miell misri
  • 2 gota ujë
  • 2 gota qumësht
  • 1.5 kg kungull të verdhë
  • 150 gram djathë të bardhë
  • gjalpë
  • vaj ulliri
  • kripë

Udhëzimet

1

Ngrohim fillimisht ujin, hedhim kripë dhe miellin e misrit dhe e përziejmë derisa të bëhet një brumë i butë.

2

Ziejmë kungullin me 1 gotë ujë. Heqim pjesën e brendshme dhe e kthejmë në pure.

3

E vendosim më pas në një tenxhere me qumësht duke shtuar kripë dhe gjysmën e sasisë së djathit. E përziejmë mirë derisa të bëhet një krem i lidhur.

4

Lyejmë një tavë me gjalpë ose vaj dhe shtrojmë brumin me miell misri të cilin e nivelojmë mirë duke ngritur paksa anët.

5

Hedhim kungullin e përgatitur duke vendosur disa copëza gjalpi vende-vende dhe djathin e thërrmuar.

6

E spërkasim në fund sipërfaqen me pak miell misri dhe e vendosim të piqet në furrë në temperaturën 180-200 gradë për 25-30 minuta.

Shënime

Receta marrë nga balkanweb.com

Lini një koment