Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
E keni provuar ndonjëherë me kungull lakrorin? Paskeni bërë gabim të madh, më besoni!
Ngrohim fillimisht ujin, hedhim kripë dhe miellin e misrit dhe e përziejmë derisa të bëhet një brumë i butë.
Ziejmë kungullin me 1 gotë ujë. Heqim pjesën e brendshme dhe e kthejmë në pure.
E vendosim më pas në një tenxhere me qumësht duke shtuar kripë dhe gjysmën e sasisë së djathit. E përziejmë mirë derisa të bëhet një krem i lidhur.
Lyejmë një tavë me gjalpë ose vaj dhe shtrojmë brumin me miell misri të cilin e nivelojmë mirë duke ngritur paksa anët.
Hedhim kungullin e përgatitur duke vendosur disa copëza gjalpi vende-vende dhe djathin e thërrmuar.
E spërkasim në fund sipërfaqen me pak miell misri dhe e vendosim të piqet në furrë në temperaturën 180-200 gradë për 25-30 minuta.
Receta marrë nga balkanweb.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment