Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Me këtë recetë, e sigurt që lakra do ju duket shumë herë më e shijshme!
Fillimisht përgatisni salcën duke kombinuar në një tas të gjithë përbërësit e salcës.
Shtoni 3-4 lugë gjelle ujë, për të arritur trashësinë që dëshironi. E lini mënjanë.
Filetot e pulës i ndani në copa të vogla dhe i skuqni me pak kripë e piper në një tigan me vaj ulliri.
I shtoni gjithashtu hudhrat, xhinxherin dhe i përzieni duke i lënë 1-2 minuta në zjarr.
Në po të njëjtin tigan shtoni kërpudhat, karotat dhe qepët jeshile të prera në copa të vogla. I trazoni mirë dhe i lini përreth 8 minuta në zjarr.
Filloni ndani gjethet e lakrës pa i prishur formën ( pasi i keni zierë 10 minuta më parë) dhe i radhisni njëra pas tjetrës në një tavë.
Vendosni tek secila, dy lugë gjelle nga mbushja që përgatitët. I shijoni duke i shoqëruar me salcën që përgatitët në fillim.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment