Ky kek i shijshëm përgatitet kollaj me boronica të ngrira
200 gram sheqer
3 vezë
150 ml kos
350 gram miell
150 ml vaj ulliri
1 pako boronica të ngrira frigoriferi
1 pako pluhur pjekës
150 gram çokollatë
½ filxhan qumësht
1.Në një enë rrihni sheqerin me vezët.
2.Shtoni kosin, vajin e ullirit dhe vazhdoni t’i trazoni. Tani shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe në fund boronicat e ngrira.
3.I trazoni mirë me një rrahës elektrik dhe do të shkoni që keku do të marrë një ngjyrë të këndshme vjolë e errët.
4.Masën e përftuar e shtroni me kujdes në një tavë dhe e fusni në furrë të piqet ndadalë në 190 gradë.
5.Ndërkohë përgatisim çokollatën e shkrirë me banjomari. Në fund e përziejmë me pak qumësht.
6.Sapo keku të dalë nga furra, e lëmë të ftohet 5 minuta dhe i shtojmë çokokollatën sipër.
7.Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe disa copëza arrë kokosi.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment