Kungull i verdhë në tavë me mocarella dhe djathë parmixhano
800 gram kungull i verdhë
220 gram djathë mocarella
4 lugë gjelle parmixhano i grirë
Vaj ulliri kripë dhe piper të zi
Borzilok
1.Pastrojmë kungullin nga lëkura dhe e presim atë në feta të holla. Në një tas vendosim 200 gram pure domatesh, kripë dhe 2 lugë gjelle vaj ulliri.
2.Në një tepsi 28 me 20 cm fillimisht hedhim pak vaj ulliri dhe lyejmë tavën me furçë. Mbi të shpërndajmë 2 lugë gjelle salcë.
3.Vendosim fetat e kungullit njëra pas tjetrës duke e mbuluar të gjithë sipërfaqen e tavës me fetat e kungullit.
4.Spërkasim kungullin me kripë dhe piper të zi. Shpërnadajmë përsëri salcë domatesh mbi kungull. Shpërndajmë djathë mocarella mbi salcë, disa gjethe borzilok, dhe e pudrosim me pak parmixhano të grirë.
5.Mbulojmë djathërat me shtresën e dytë me feta kungulli dhe vazhdojmë si më parë.
6.Në fund vendosni djathin mocarella dhe parmixhano.
7.Spërkatim dhe me pak vaj dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius për 35 minuta. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment