Kungull i verdhë në tavë me mocarella dhe djathë parmixhano
800 gram kungull i verdhë
220 gram djathë mocarella
4 lugë gjelle parmixhano i grirë
Vaj ulliri kripë dhe piper të zi
Borzilok
1.Pastrojmë kungullin nga lëkura dhe e presim atë në feta të holla. Në një tas vendosim 200 gram pure domatesh, kripë dhe 2 lugë gjelle vaj ulliri.
2.Në një tepsi 28 me 20 cm fillimisht hedhim pak vaj ulliri dhe lyejmë tavën me furçë. Mbi të shpërndajmë 2 lugë gjelle salcë.
3.Vendosim fetat e kungullit njëra pas tjetrës duke e mbuluar të gjithë sipërfaqen e tavës me fetat e kungullit.
4.Spërkasim kungullin me kripë dhe piper të zi. Shpërnadajmë përsëri salcë domatesh mbi kungull. Shpërndajmë djathë mocarella mbi salcë, disa gjethe borzilok, dhe e pudrosim me pak parmixhano të grirë.
5.Mbulojmë djathërat me shtresën e dytë me feta kungulli dhe vazhdojmë si më parë.
6.Në fund vendosni djathin mocarella dhe parmixhano.
7.Spërkatim dhe me pak vaj dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius për 35 minuta. Ju bëftë mirë!
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment