Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
1.Ngrohni furrën në 200 gradë.
2.Shtrojeni një fletë të madhe për pjekje me llak për gatim.
3.Ndani kungullin në copa të vogla dhe hidheni në një enë.
4.Më pas miksojeni kungullin e copëtuar me vezë, thërrime buke, djathë të grirë, hudhër dhe piper.
5.Pasi t’i keni përzier mirë përdorni një lugë të vogël gatimi për t’i hedhur në fletën e përgatitur për pjekje.
6.Piqini në furrë me nxhetësi 200 gradë duke i kthyernga të dyja anët deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 20 deri në 22 minuta.
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento