Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lani kungujt, i hiqni kokën dhe bishtin.
Me ndihmën e një thike i hiqni tulin e brendshëm.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën. Shtoni më pas mishin, domatet e prera në copa të vogla, tulin e kungujve të prerë kubik dhe i trazoni mirë.
I rregulloni me kripë e piper. Në fund i shtoni orizin, koprën dhe 1 gotë ujë. Pas 5 minutash e hiqni nga zjarri.
Tani merrni kungujt dhe i mbushni 1 e nga një me masën që përgatitët.
Nëse ngelet më, ia shtoni sipër tavës.
I shtoni sërish pak vaj ulliri sipër dhe më pas djathë çedar të grirë.
I fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment