Sugjerojmë:

Kujdesuni për zemrën nëpërmjet një diete ushqimore të shëndetshme

Një nga faktorët kryesorë që ndikon në shëndetin e zemrës si dhe në reduktimin ose jo të disa faktorëve të rrezikut për shfaqjen e sëmundjeve të zemrës, është dieta ushqimore.

Më poshtë ju njohim me disa ushqime, konsumi i të cilave redukton presionin arterial, trigliceridet dhe nivelet e kolesterolit, të gjithë këta, faktorë rreziku për sëmundjet e zemrës:

Perimet me gjethe të gjelbra
Të pasura me vitaminë K dhe Nitrat

Çaji jeshil
I pasur në polifenolë dhe katekinë

Vaji i peshkut
Përmban acide yndyrore omega-3

Vaji i ullirit 
I pasur me antioksidantë dhe yndyrna të pangopura

Manaferrat 
Të pasura me antioksidantë,  gjithashtu reduktojnë inflamacionin

Avokadot 
Të pasura në yndyrna të pangopura dhe kalium. Gjithashtu reduktojnë rrezikun e sindromës metabolike

Arrorët, farat dhe bishtajorët 
Të pasur me fibra, reduktojnë inflamacionin

Çokollata e zezë 
E pasur me antioksidantë si flavonoidet, redukton rrezikun e krijimit të pllakave të kalcifikuara duke parandaluar sëmundjet e arterieve koronare

Domatet
Të pasura me likopene, reduktojnë rrezikun e atakut kardiak si dhe rrit vlerat e kolesterolit “të mirë”, HDL.

Hudhra dhe komponentët e saj 
Shërbejnë si “hollues” të gjakut

Lini një koment