1.Në një tenxhere të vogël me 1 gotë ujë zieni kuinoan. E përzieni vazhdimisht derisa të jetë bërë dhe më pak e kaloni në një enë. 2.Shtoni salcën e mollës sipër. Për të përgatitur salcën e mollës mjafton të qëroni mollët, t’i hiqni farat dhe t’i bëni pure në një blender. 3.Prisni nektarinën në feta […]
1.Në një tenxhere të vogël me 1 gotë ujë zieni kuinoan. E përzieni vazhdimisht derisa të jetë bërë dhe më pak e kaloni në një enë.
2.Shtoni salcën e mollës sipër. Për të përgatitur salcën e mollës mjafton të qëroni mollët, t’i hiqni farat dhe t’i bëni pure në një blender.
3.Prisni nektarinën në feta të holla dhe e vendosni në qendër të pjatës duke formuar një lule.
4.Në fund shtoni farat e susamit dhe pjata është gati për t’u shijuar!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento