1.Në një tenxhere të vogël me 1 gotë ujë zieni kuinoan. E përzieni vazhdimisht derisa të jetë bërë dhe më pak e kaloni në një enë. 2.Shtoni salcën e mollës sipër. Për të përgatitur salcën e mollës mjafton të qëroni mollët, t’i hiqni farat dhe t’i bëni pure në një blender. 3.Prisni nektarinën në feta […]
1.Në një tenxhere të vogël me 1 gotë ujë zieni kuinoan. E përzieni vazhdimisht derisa të jetë bërë dhe më pak e kaloni në një enë.
2.Shtoni salcën e mollës sipër. Për të përgatitur salcën e mollës mjafton të qëroni mollët, t’i hiqni farat dhe t’i bëni pure në një blender.
3.Prisni nektarinën në feta të holla dhe e vendosni në qendër të pjatës duke formuar një lule.
4.Në fund shtoni farat e susamit dhe pjata është gati për t’u shijuar!
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento