Kuinoa me domate, djathë dhie dhe borzilok

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • 1 qepë e mesme e verdhë
  • Kripë
  • Piper
  • 1 kuti me domate qershi
  • 2 karafil hudhër
  • 1 filxhan kuinoa
  • 2 gota lëng perimesh
  • 1/4 lugë çaji spec i kuq
  • 2 copa djathë të butë dhie
  • 1/4 filxhan borzilok

Udhëzimet

1

Në një tigan të mesëm me një kapak, mbi nxehtësinë mesatare, hidhni vajin për ngrohje.

2

Shtoni qepë dhe marinojeni me kripë dhe piper dhe gatuajeni derisa qepë fillon të zbutet, për 3 minuta.

3

Shtoni domatet dhe hudhrën dhe gatuajeni rreth 1minutë.

4

Shtoni kuinoa dhe gatuajeni duke e nxitur deri sa përzierja është kombinuar tërësisht.

5

Shtoni supën e perimeve dhe specin e kuq dhe lereni të zihet.

6

Ulni nxehtësinë në të ulët dhe gatuajeni 15 minuta, derisa kuinoa zbutet dhe lëngu absorbohet.

7

Hidheni në një pjatë dhe sherbejeni me djathë dhie dhe borzilok.

Lini një koment