Kruasanë me proshutë dhe djathë për mëngjesin e sotëm
8 kruasanë të ndarë në gjysëm
2-3 lugë gjelle mustardë
Proshutë e prerë në 8 feta të trasha
Djathë i grirë që shkrihet
4 vezë
350 ml qumësht
200 ml pana
Qepë të njoma
Gjalpë
1.Përhapni një shtresë të hollë mustardë mbi secilën gjysmë të kruasanëve pastaj bëni 8 sanduiçe duke përdorur proshutën dhe djathin për mbushje.
2.Ziejini së bashku vezët, qumështin dhe panën.
3.Lyeni një tavë me pak gjalpë dhe vendosni sipër kruasanët.
4.Shtojuni sipër përziejrjen e qumështit me vezët dhe lërini deri sat ë zhyten mirë kruasanët.
5.Ngroheni furrën në 180 gradë dhe piqini kruasanët për 20-25 minuta.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment