Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere, ngrohim kremin pana me shkopin e vaniljes të ndarë përgjysmë (ose ekstraktin e vaniljes) dhe e lëmë të nxehet derisa të fillojë të shkumëzojë në anë, por pa vluar. E largojmë nga zjarri dhe e lëmë të ftohet paksa.
Ndërkohë, në një tas tjetër, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin derisa të formohet një masë e butë dhe paksa kremoze. E shtojmë gradualisht kremin e ngrohtë tek të verdhat e vezëve, duke përzier vazhdimisht për të shmangur mpiksjen e vezëve.
Masën e përgatitur e hedhim në enë të vogla për pjekje (ramekin) dhe i vendosim në një tavë me ujë të nxehtë (pjekje në banjë marie). I fusim në furrë të parangrohur në 160°C për rreth 30-40 minuta, derisa kremi të ngurtësohet por të jetë ende pak i lëkundur në mes.
Pasi të jenë ftohur, e spërkasim sipërfaqen e çdo ene me një lugë gjelle sheqer dhe e djegim sipër me një pishtar kuzhine derisa të formohet një shtresë karamel krokante.
Shoqërohet me: Fruta të freskëta ose thjesht i ftohtë. Konsumohet si një ëmbëlsirë elegante dhe klasike.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento