Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Për këtë recetë, jam gati kurdoherë!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius. Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine.
Lani dhe thani më pas krahët e pulës.
I kaloni në një enë dhe i shtoni sipër vajin, kripën dhe ½ e specit të kuq pluhur. I përzieni mirë me dorë.
I fusni në furrë të piqen derisa të bëhen disi krokante për 30-35 minuta. Ndërkohë që ato piqen, ju përgatisni salcën.
Në një tas të vogël përzieni sheqerin kaf, lëngun e limës, specin e kuq pluhur që mbeti dhe hudhrat.
Masën e vendosni në zjarr mesatar dhe e përzieni vazhdimisht për gati 15 minuta.
Në fund e hiqni nga zjarri, i shtoni menjëherë vajin e susamit dhe gjalpin. I përzieni mirë me lugë.
I nxirrni krahët nga furra dhe i vendosni në një tas të madh.
I shtoni sipër salcën që përgatitët dhe farat e susamit. I përzieni mirë me duar.
Shërbejeni menjëherë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment