1.Hiquni ekstremitetet kungujve dhe grijini me rende në madhësinë mesatare. Kripini dhe lërini të qëndrojnë pak sa të nxjerrin ujin e tepërt.
2.Grini djathin Scarmoza dhe bashkojeni me kungujt të cilët i keni kulluar mirë. Nëse dëshironi shtoni pak arrë moskat të grirë, kripë e piper sipas dëshirës.
3.Shtojini përzierjes edhe djathin grana të grirë dhe përziejieni masën derisa të homogjenizohen përbërësit.
4.Krijoni më pas 6 kotoleta. Kalojini në vezën e rrahur e më pas në bukën e thekur të grirë.
5.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit dhe skuqni kotoletat në zjarr të moderuar derisa të marrin ngjyrë kafe në sipërfaqe.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment