Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Këto kokoshka të karamelizuara i japin një lezet tjetër, përpos metodës së zakonshme me të cilën jemi mësuar t’i përgatisim. Janë perfekte për t’u përgatitur në shtëpi, para një filmi, në festa ditëlindjesh apo në party.
Ngrohni furrën në 200 gradë celsius. Merrni një tavë, vendosni një letër kuzhine, shtoni edhe kokoshkat.
Kokoshkat që shtoni tek tava i keni përgatitur fillimisht me metodën e zakonshme në një tenxhere me 1 lugë gjelle vaj luledielli e 1 lugë kripë).
Në një enë shkrini gjalpin. I shtoni sheqerin, shurupin dhe kripën.
E përzieni masën vazhdimisht. Shtoni sodën, vaniljen dhe e rrihni mirë.
Tani masën ja shtoni sipër kokoshkave, futeni në furrë për 1 orë. Ndërkohë që çdo 15 minuta i përzieni kokoshkat.
Në fund i nxirrni kokoshkat nga furra. I lini të ftohet dhe i ndani në copa të vogla, duke qenë se nga karamelizimi ato do të jenë bashkuar me të tjerat.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment