Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
E lëmë rizoton me pak lëng dhe do të kuptoni që keni përgatitur një pjatë fantastike si një shef i vërtet kuzhine!
Në një tigan me vaj ulliri të nxehur, skuqni hudhrën. Më pas e hiqni dhe po në të njëjtin tigan skuqni frutat e detit. I shtoni kripë, piper.
I përzieni mirë dhe më pas shtoni pomodorinit e ndara përgjysmë.
Pasi i keni skuqur i hiqni mënjanë.
Shtojmë pak vaj ulliri sërish dhe skuqim qepën e grirë imët. Pas disa minutash shtoni orizin dhe i përzieni mirë derisa orizi të skuqet disi.
Tani shtoni frutat e detit me lëngun që ato kanë lëshuar. I përzieni mirë dhe pas 3 minutash i shtoni 2 gota ujë të nxehtë.
Sapo ta kenë pirë disi ujin, shtoni majdanozin e grirë imët. Kontrollojeni vazhdimisht rizoton sesi është me kripën.
Rizotoja duhet lënë pak me lëng kështu që sapo ta shihni të arsyeshme e hiqni nga zjarri dhe servireni nëpër pjata.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment