Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nxehni vajin në një tigan të thellë, më pas hidhni qepën e grirë të zbutet pa u skuqur shumë.
Shtoni sallamin dhe skuqeni derisa të lëshojë vajin e tij.
Sipër hidhini shafranin dhe orizin derisa të jetë i veshur me vajra, pastaj derdhni lëngun e pulës.
Lëreni të ziejë për rreth 15 minuta duke e përzierë herë pas here.
Më pas hidheni në një enë bashkë me bizelet dhe lereni të ziejë.
Në fund shtoni frutat e detit gatuajeni deri sa orizi të jetë plotësisht i gatuar.
Mund ta sherbeni me erëza dhe limon sipas dëshirës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment