mjaltë, reçel, krem pana të ëmbël, shurup çokollate (sipas dëshirës)
Ngrohni furrën në 200 gradë.
2. Duhet të keni një letër rezistente ndaj nxehtësisë për t’i mbajtur të ngrohta pancakes.
3. Në një tas të vogël përzieni bashkë miellin, sheqerin, sodën dhe kripën.
4. Në një enë mesatare rrihni vezën së bashku me qumështin dhe gjalpin. Shtoni përbërës të thatë në përzierjen e qumështit derisa të arrijë një masë më të trashë.
5. Përdorni një tigan të madh i cili nuk ngjit. Vendosni letrën e gatimit dhe lyejeni me vaj.
6. Për çdo pancake hidhni 2 deri në 3 lugë të masës së përgatitur dhe përhapeni në formë rrethore me pjesën e pasme të lugës.
7. Gatuajini 1-2 minuta derisa në sipërfaqe të ketë disa flluska dhe disa të kenë plasur.
8. Rrotullojini në anën tjetër në mënyrë që të skuqen në të dyja anët.
9. Pasi pancakes të jenë skuqur, vendosini në një pjatë dhe mbulojini me letër alumini në mënyrë që të qëndrojnë të ngrohta në furrë.
10. Mund t’i kombinoni me shije të ndryshme: me fruta, mjaltë, shurup, çokollatë, etj.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento