mjaltë, reçel, krem pana të ëmbël, shurup çokollate (sipas dëshirës)
Ngrohni furrën në 200 gradë.
2. Duhet të keni një letër rezistente ndaj nxehtësisë për t’i mbajtur të ngrohta pancakes.
3. Në një tas të vogël përzieni bashkë miellin, sheqerin, sodën dhe kripën.
4. Në një enë mesatare rrihni vezën së bashku me qumështin dhe gjalpin. Shtoni përbërës të thatë në përzierjen e qumështit derisa të arrijë një masë më të trashë.
5. Përdorni një tigan të madh i cili nuk ngjit. Vendosni letrën e gatimit dhe lyejeni me vaj.
6. Për çdo pancake hidhni 2 deri në 3 lugë të masës së përgatitur dhe përhapeni në formë rrethore me pjesën e pasme të lugës.
7. Gatuajini 1-2 minuta derisa në sipërfaqe të ketë disa flluska dhe disa të kenë plasur.
8. Rrotullojini në anën tjetër në mënyrë që të skuqen në të dyja anët.
9. Pasi pancakes të jenë skuqur, vendosini në një pjatë dhe mbulojini me letër alumini në mënyrë që të qëndrojnë të ngrohta në furrë.
10. Mund t’i kombinoni me shije të ndryshme: me fruta, mjaltë, shurup, çokollatë, etj.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento