mjaltë, reçel, krem pana të ëmbël, shurup çokollate (sipas dëshirës)
Ngrohni furrën në 200 gradë.
2. Duhet të keni një letër rezistente ndaj nxehtësisë për t’i mbajtur të ngrohta pancakes.
3. Në një tas të vogël përzieni bashkë miellin, sheqerin, sodën dhe kripën.
4. Në një enë mesatare rrihni vezën së bashku me qumështin dhe gjalpin. Shtoni përbërës të thatë në përzierjen e qumështit derisa të arrijë një masë më të trashë.
5. Përdorni një tigan të madh i cili nuk ngjit. Vendosni letrën e gatimit dhe lyejeni me vaj.
6. Për çdo pancake hidhni 2 deri në 3 lugë të masës së përgatitur dhe përhapeni në formë rrethore me pjesën e pasme të lugës.
7. Gatuajini 1-2 minuta derisa në sipërfaqe të ketë disa flluska dhe disa të kenë plasur.
8. Rrotullojini në anën tjetër në mënyrë që të skuqen në të dyja anët.
9. Pasi pancakes të jenë skuqur, vendosini në një pjatë dhe mbulojini me letër alumini në mënyrë që të qëndrojnë të ngrohta në furrë.
10. Mund t’i kombinoni me shije të ndryshme: me fruta, mjaltë, shurup, çokollatë, etj.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento