mjaltë, reçel, krem pana të ëmbël, shurup çokollate (sipas dëshirës)
Ngrohni furrën në 200 gradë.
2. Duhet të keni një letër rezistente ndaj nxehtësisë për t’i mbajtur të ngrohta pancakes.
3. Në një tas të vogël përzieni bashkë miellin, sheqerin, sodën dhe kripën.
4. Në një enë mesatare rrihni vezën së bashku me qumështin dhe gjalpin. Shtoni përbërës të thatë në përzierjen e qumështit derisa të arrijë një masë më të trashë.
5. Përdorni një tigan të madh i cili nuk ngjit. Vendosni letrën e gatimit dhe lyejeni me vaj.
6. Për çdo pancake hidhni 2 deri në 3 lugë të masës së përgatitur dhe përhapeni në formë rrethore me pjesën e pasme të lugës.
7. Gatuajini 1-2 minuta derisa në sipërfaqe të ketë disa flluska dhe disa të kenë plasur.
8. Rrotullojini në anën tjetër në mënyrë që të skuqen në të dyja anët.
9. Pasi pancakes të jenë skuqur, vendosini në një pjatë dhe mbulojini me letër alumini në mënyrë që të qëndrojnë të ngrohta në furrë.
10. Mund t’i kombinoni me shije të ndryshme: me fruta, mjaltë, shurup, çokollatë, etj.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento