Kërpudha të skuqura. Versioni më i shijshëm që keni provuar ndonjëherë!

Kërpudha të skuqura. Versioni më i shijshëm që keni provuar ndonjëherë!

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Porçini ose shampinjon, zgjedhja ju takon juve. Neps.al ju jep recetën e përgatitjes...

Ingredientët

  • 500 gram kërpudha
  • 1 vezë
  • 1 lugë gjelle qumësht
  • 1 tufë majdanoz i freskët
  • 150 gr bukë e thekur e grirë
  • kripë dhe piper i zi
  • vaj për skuqje

Udhëzimet

1

Pastroni kërpudhat mirë dhe i fshini me një peshqir. Mos i lani pasi humbasin vlerat ushqyese.

2

Pritini në feta me trashësi gjysmë centimetri.

3

Rrihni vezën me qumësht dhe piper.

4

Prisni majdanozin pasi e keni larë mirë. Bashkojeni me bukën e thekur të grirë.

5

Kalojini kërpudhat një nga një fillimisht në vezën e rrahur dhe pastaj në bukën e thekur të grirë duke i lyer mirë nga të gjitha anët.

6

Nxehni vajin në një tigan dhe shtoni një nga një kërpudhat. Kur të kenë marrë ngjyrë të artë, i hiqni.

7

I spërkasni pak kripë sipër dhe koha për t'i shijuar erdhi!

Lini një koment