Keni provuar pene florentine me mish pule? Ja receta fantastike
1 pako pene
4 copa gjoks pule
Kripë, Piper
2 lugë gjelle gjalpë
4 karafil hudhër
3/4 filxhan verë të bardhë
Djathë parmixhano
3/4 filxhan supë pule
1 qese spinaq
2 lugë vaj ulliri
2 gota domate qershi
1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit në ujë të kripur. Kullojini dhe vendosini mënjanë. 2.Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper. 3.Ngrohni gjalpin dhe vajin e ullirit mbi nxehtësinë e lartë në një tigan të madh. 4.Shtojeni mishin e pulës në tigan dhe mos e përzieni për një minutë ose dy për të lejuar që mishi të marrë ngjyrë të artë. 5.Kthejeni mishin dhe në anën tjetër të gatuhet dhe pastaj hiqeni pulën nga tigan.Kthejeni nxehtësinë në të mesme. 6.Shtoni hudhër dhe gatuajeni pak për të shmangur djegien. 7.Pas rreth 30 sekondave, hidhni në supë dhe verë. 8.Lejoni që lëngu të ftohet dhe pastaj vazhdoni të gatuani derisa të reduktohet të paktën gjysma e lëngut. Fikni nxehtësinë. 9.Shto spinaq, domate, pulë, makarona të gatuara dhe djathë parmixhano në tigan. 10.Hidhni spinaq për të kombinuar. 11.Shtoni më shumë djathë parmixhano dhe shërbejeni menjëherë!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment