Keni provuar pene florentine me mish pule? Ja receta fantastike
1 pako pene
4 copa gjoks pule
Kripë, Piper
2 lugë gjelle gjalpë
4 karafil hudhër
3/4 filxhan verë të bardhë
Djathë parmixhano
3/4 filxhan supë pule
1 qese spinaq
2 lugë vaj ulliri
2 gota domate qershi
1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit në ujë të kripur. Kullojini dhe vendosini mënjanë. 2.Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper. 3.Ngrohni gjalpin dhe vajin e ullirit mbi nxehtësinë e lartë në një tigan të madh. 4.Shtojeni mishin e pulës në tigan dhe mos e përzieni për një minutë ose dy për të lejuar që mishi të marrë ngjyrë të artë. 5.Kthejeni mishin dhe në anën tjetër të gatuhet dhe pastaj hiqeni pulën nga tigan.Kthejeni nxehtësinë në të mesme. 6.Shtoni hudhër dhe gatuajeni pak për të shmangur djegien. 7.Pas rreth 30 sekondave, hidhni në supë dhe verë. 8.Lejoni që lëngu të ftohet dhe pastaj vazhdoni të gatuani derisa të reduktohet të paktën gjysma e lëngut. Fikni nxehtësinë. 9.Shto spinaq, domate, pulë, makarona të gatuara dhe djathë parmixhano në tigan. 10.Hidhni spinaq për të kombinuar. 11.Shtoni më shumë djathë parmixhano dhe shërbejeni menjëherë!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment