Kek tradicional me karota dhe rrush të thatë

1-2 karota
1-2 kunguj
2 lugë gjelle rrush të thatë
2-3 lugë gjelle arra
1 lugë çaji kanellë
½ lugë çaji karafil
250 gram kos
4 kokrra vezë
4 lugë gjelle miell misri të holle
2 filxhanë çaji miell
1 bustinë pluhur pjekës
1 filxhan çaji sheqer
1 lugë gjelle gjalpë
Sheqer pluhur për servirje

1.Vendosim fillimisht rrushin e thatë në një filxhan me ujë, liker ose konjak. Grijmë në rende karotat dhe kungujt dhe i vendosim në një tas ku shtojmë vezët, kosin, sheqerin, arrat e grira, rrushin e thatë dhe karafilat.
2.Miellin e misrit e trazojmë me miellin e grurit dhe pluhurin pjekës dhe e shtojmë tek perberesit e tjerë.
3.E trazojmë mirë brumin e kekut derisa të lidhet. Lyejmë një tavë me pak gjalpë, e spërkasim me pak miell misri dhe e hedhim brumin e kekut.
4.E nivelojmë mirë dhe e vendosim të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë për 45-50 minuta.
5.Pasi keku të jetë pjekur e lemë pak të ftohet dhe e servirim spërkatur me sheqer pluhur. Shijojeni!

Lini një koment