Tavë Me Qumësht
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Vendosim fillimisht rrushin e thatë në një filxhan me ujë, liker ose konjak. Grijmë në rende karotat dhe kungujt dhe i vendosim në një tas ku shtojmë vezët, kosin, sheqerin, arrat e grira, rrushin e thatë dhe karafilat.
2.Miellin e misrit e trazojmë me miellin e grurit dhe pluhurin pjekës dhe e shtojmë tek perberesit e tjerë.
3.E trazojmë mirë brumin e kekut derisa të lidhet. Lyejmë një tavë me pak gjalpë, e spërkasim me pak miell misri dhe e hedhim brumin e kekut.
4.E nivelojmë mirë dhe e vendosim të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë për 45-50 minuta.
5.Pasi keku të jetë pjekur e lemë pak të ftohet dhe e servirim spërkatur me sheqer pluhur. Shijojeni!
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta.
Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë.
Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit.
Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment