1.Vendosim fillimisht rrushin e thatë në një filxhan me ujë, liker ose konjak. Grijmë në rende karotat dhe kungujt dhe i vendosim në një tas ku shtojmë vezët, kosin, sheqerin, arrat e grira, rrushin e thatë dhe karafilat.
2.Miellin e misrit e trazojmë me miellin e grurit dhe pluhurin pjekës dhe e shtojmë tek perberesit e tjerë.
3.E trazojmë mirë brumin e kekut derisa të lidhet. Lyejmë një tavë me pak gjalpë, e spërkasim me pak miell misri dhe e hedhim brumin e kekut.
4.E nivelojmë mirë dhe e vendosim të piqet në furrë të parangrohur në temperaturën 180 gradë për 45-50 minuta.
5.Pasi keku të jetë pjekur e lemë pak të ftohet dhe e servirim spërkatur me sheqer pluhur. Shijojeni!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment