Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një enë rrihni vezët me sheqerin, shtoni vajin, kosin dhe i trazoni sërish. Tani shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe i trazoni mirë me një rrahës elektrik.
2.Merrni tavën e kekut dhe e lyeni me pak gjalpë. Vendosni në të masën që përgatitët.
3.Sipër i shtoni reçelin e fikut dhe bajamet e thërrmuara.
4.I përhapni mirë në të gjithë sipërfaqen e kekut.
5.E fusni në furrë për gati 45 minuta në temperaturë 180 gradë.
6.Pasi keku të jetë gati e spërkasni me pak sheqer pluhur dhe e prisni pasi të jetë ftohur disi.
7.Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment