1.Në një enë rrihni vezët me sheqerin, shtoni vajin, kosin dhe i trazoni sërish. Tani shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe i trazoni mirë me një rrahës elektrik.
2.Merrni tavën e kekut dhe e lyeni me pak gjalpë. Vendosni në të masën që përgatitët.
3.Sipër i shtoni reçelin e fikut dhe bajamet e thërrmuara.
4.I përhapni mirë në të gjithë sipërfaqen e kekut.
5.E fusni në furrë për gati 45 minuta në temperaturë 180 gradë.
6.Pasi keku të jetë gati e spërkasni me pak sheqer pluhur dhe e prisni pasi të jetë ftohur disi.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment