Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Si gjithnjë e nisni duke rrahur vezët me sheqerin. Shtoni miellin, fryrësin, vaniljen dhe vajin.
2.Merrni një tepsi ose formë specifike keku dhe shtroni masën e përgatitur. Mos harroni ta lyeni me pak vaj e miell që të mos ngjisë.
3.Ndërkohë në një enë prisni pjeshkët në feta-feta, i shtoni sheqerin dhe konjakun. Pas 5 minutave, i vendosni sipër brumit të kekut.
4.Tani e fusni kekun në furrë për 40-45 minuta në temperaturë 180 gradë.
5.Pasi keku të jetë gati e spërkasni sipër me sheqer pluhur. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment