1.Rrahim gjalpin me sheqerin. Më pas shtoni vezët, qumështin, miellin, pluhurin pjekës dhe arrat e grira.
2.E rrihni mirë me një rrahës elektrik derisa të krijoni një masë homogjene.
3.Lyejmë një formë keku me pak gjalpë dhe vendosim brumin e përgatitur.
4.Fiqtë e pastruar i presim përgjysmë dhe i vendosim mbi sipërfaqen e kekut.
5.Në fund e spërkasim me pak arra të thërrmuara dhe pak sheqer dhe e vendosim kekun në furrë të piqet në temperaturën 180 gradë Celsius për 40-45 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment