100 gr gjalpë të zbutur, plus shtesë për lyerje tave
200 gr miell
1 lugë çaji pluhuri pjekjeje pa gluten
1 lugë kanellë
100 gr sheqer kafe të errët
2 vezë të mëdha, të rrahura
3 lugë mjaltë
2 banane të pjekura
100 gr xinxife(hide)
50-89 gr arra të prera
1.Parangrohim furrën me ventilator 160 grade C. Shkrijmë gjalpin.
2.Në një tas vendosim miellin, pluhurin e pjekjes, kanellën, gjalpin, sheqerin, vezët dhe mjaltin në një enë të madhe përzierjeje dhe rrihni me një mikser elektrik ose dore derisa të jetë i lehtë dhe i butë.
3.Shtypim me pirun bananet dhe grijmë në rende xinxifet.
4.Shtojmë frutat në brumë dhe po ashtu arrat.
5.Lyejmë me gjalpë tavën ku do pjekim kekun dhe e fusim në furrë për gati 55-65 minuta derisa të jetë pjekur në thellësi.
6.Ftohet në forme për 10 minuta.
7.E shërbejmë duke e pudrosur me pak sheqer pluhur!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment