Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Parangrohim furrën me ventilator 160 grade C. Shkrijmë gjalpin.
2.Në një tas vendosim miellin, pluhurin e pjekjes, kanellën, gjalpin, sheqerin, vezët dhe mjaltin në një enë të madhe përzierjeje dhe rrihni me një mikser elektrik ose dore derisa të jetë i lehtë dhe i butë.
3.Shtypim me pirun bananet dhe grijmë në rende xinxifet.
4.Shtojmë frutat në brumë dhe po ashtu arrat.
5.Lyejmë me gjalpë tavën ku do pjekim kekun dhe e fusim në furrë për gati 55-65 minuta derisa të jetë pjekur në thellësi.
6.Ftohet në forme për 10 minuta.
7.E shërbejmë duke e pudrosur me pak sheqer pluhur!
Receta nga Dhurata Thanasi
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment