1.Prisni dardhat në gjysmë rrathë. 2.Në një mikser elektrik shtoni sheqerin, gjalpin dhe i përzieni mirë. Shtoni vaniljen, vezët dhe vazhdoni t’i përzieni. 3.Shtoni pluhurin pjekës, miellin dhe pak kripë. I përzieni për 1-2 minuta. 4.Gradualisht shtoni qumështin dhe vazhdoni përzierjen. 5.Merrni një formë specifike për ëmbëlsira dhe e lyeni me spray kundër ngjitjes. Shtroni në të masën që përgatitët. 6.Radhisni në sipërfaqe fetat e dardhës që i keni lyer më parë me kanellë dhe sheqer kaf. 7.Tani e fusni në furrë në 200 gradë për 40-45 minuta. 8.Pasi të jetë gati, i shtoni sipër sheqer pluhur dhe shijojeni!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment