1.Prisni dardhat në gjysmë rrathë. 2.Në një mikser elektrik shtoni sheqerin, gjalpin dhe i përzieni mirë. Shtoni vaniljen, vezët dhe vazhdoni t’i përzieni. 3.Shtoni pluhurin pjekës, miellin dhe pak kripë. I përzieni për 1-2 minuta. 4.Gradualisht shtoni qumështin dhe vazhdoni përzierjen. 5.Merrni një formë specifike për ëmbëlsira dhe e lyeni me spray kundër ngjitjes. Shtroni në të masën që përgatitët. 6.Radhisni në sipërfaqe fetat e dardhës që i keni lyer më parë me kanellë dhe sheqer kaf. 7.Tani e fusni në furrë në 200 gradë për 40-45 minuta. 8.Pasi të jetë gati, i shtoni sipër sheqer pluhur dhe shijojeni!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment