Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një tas të madh bashkoni vezët me sheqerin dhe i rrihni me një mikser elektrik në shpejtësi të madhe.
2.Gradualisht shtoni vajin, qumështin, vaniljen dhe lëkurën e limonit. I miksoni sërish për 1 minutë.
3.Shtoni miellin, kripën dhe pluhurin pjekës. Vazhdoni përzieni gjithçka edhe për dy minuta të tjera. Në fund e fikni mikserin.
4.Në një tas tjetër bashkoni boronicat me 2 lugë gjelle miell. I përzieni mirë.
5.Merrni tasin e kekut dhe shtroni në të masën që përgatitët më parë. Në fund shtoni në sipërfaqe boronicat.
6.Tani e fusni kekun në furrë për 200 gradë në 40-45 minuta.
7.Sapo keku të jetë bërë, e lini të ftohet në temperaturën e dhomës dhe më pas shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment