Kastravecë në uthull: Një recetë ‘low cost’ dhe e shijshme

Kastravecët në uthull janë një recetë që kanë sukses kudo që t’i përdorni: si në një aperitiv, ashtu edhe në një sallatë, ata u japin pjatave një qasje origjinaliteti. Le të shohim si përgatiten në mënyrë të thjeshtë dhe ‘low cost’ për t’u dhënë më shumë shije pjatave tona.

Përbërësit:

  • 1 kg kastravecë
  • 500 ml uthull vere
  • Kripë
  • Piper kokërr
  • 50 gr sheqer

Nëse përdorim kastravecë të mëdhenj

  • Lani dhe thani kastravecët me një pecetë pambuku.
  • Pritini në feta, vendosini në një kulluese makaronash dhe mbulojini me kripë.
  • Vendosni një peshë në kulluesen e makaronave dhe lërini të qëndrojnë gjithë natën.
  • Të nesërmen shpëlajini kastravecët dhe thajini me kujdes.
  • Ziejini për 5 minuta më pas në uthull e sheqer.
  • Vendosini fetat e kastravecit nëpër vazo me piper dhe hidhuni sipër uthullën e zier.
  • Mbyllini kavanozat dhe lërini të qëndrojnë të paktën një muaj para se t’i përdorni.

Nëse përdorim kastravecë të vegjël

  • Nëse keni blerë kastravecë të vegjël, lajini me kujdes dhe thajini me një leckë të thatë e të pastër.
  • I vendosim në një kulluese makaronash, siç janë, pa i prerë dhe i lëmë gjithë natën me një peshë sipër.
  • Pasi të ketë kaluar kjo kohë, i shpëlajmë me kujdes dhe i thajmë.
  • I vendosim në vazo të sterilizuara bashkë me kokrrat dhe piperit dhe vendosim uthullën të ziejë.
  • Më pas hedhim uthullën mbi kastravecë dhe mbyllim kavanozat.
  • I lëmë në një vend të freskët për dy muaj.

Lini një koment