Kastravecë në uthull: Një recetë ‘low cost’ dhe e shijshme
Kastravecët në uthull janë një recetë që kanë sukses kudo që t’i përdorni: si në një aperitiv, ashtu edhe në një sallatë, ata u japin pjatave një qasje origjinaliteti. Le të shohim si përgatiten në mënyrë të thjeshtë dhe ‘low cost’ për t’u dhënë më shumë shije pjatave tona.
Përbërësit:
1 kg kastravecë
500 ml uthull vere
Kripë
Piper kokërr
50 gr sheqer
Nëse përdorim kastravecë të mëdhenj
Lani dhe thani kastravecët me një pecetë pambuku.
Pritini në feta, vendosini në një kulluese makaronash dhe mbulojini me kripë.
Vendosni një peshë në kulluesen e makaronave dhe lërini të qëndrojnë gjithë natën.
Të nesërmen shpëlajini kastravecët dhe thajini me kujdes.
Ziejini për 5 minuta më pas në uthull e sheqer.
Vendosini fetat e kastravecit nëpër vazo me piper dhe hidhuni sipër uthullën e zier.
Mbyllini kavanozat dhe lërini të qëndrojnë të paktën një muaj para se t’i përdorni.
Nëse përdorim kastravecë të vegjël
Nëse keni blerë kastravecë të vegjël, lajini me kujdes dhe thajini me një leckë të thatë e të pastër.
I vendosim në një kulluese makaronash, siç janë, pa i prerë dhe i lëmë gjithë natën me një peshë sipër.
Pasi të ketë kaluar kjo kohë, i shpëlajmë me kujdes dhe i thajmë.
I vendosim në vazo të sterilizuara bashkë me kokrrat dhe piperit dhe vendosim uthullën të ziejë.
Më pas hedhim uthullën mbi kastravecë dhe mbyllim kavanozat.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment