Kastravecë në uthull: Një recetë ‘low cost’ dhe e shijshme
Kastravecët në uthull janë një recetë që kanë sukses kudo që t’i përdorni: si në një aperitiv, ashtu edhe në një sallatë, ata u japin pjatave një qasje origjinaliteti. Le të shohim si përgatiten në mënyrë të thjeshtë dhe ‘low cost’ për t’u dhënë më shumë shije pjatave tona.
Përbërësit:
1 kg kastravecë
500 ml uthull vere
Kripë
Piper kokërr
50 gr sheqer
Nëse përdorim kastravecë të mëdhenj
Lani dhe thani kastravecët me një pecetë pambuku.
Pritini në feta, vendosini në një kulluese makaronash dhe mbulojini me kripë.
Vendosni një peshë në kulluesen e makaronave dhe lërini të qëndrojnë gjithë natën.
Të nesërmen shpëlajini kastravecët dhe thajini me kujdes.
Ziejini për 5 minuta më pas në uthull e sheqer.
Vendosini fetat e kastravecit nëpër vazo me piper dhe hidhuni sipër uthullën e zier.
Mbyllini kavanozat dhe lërini të qëndrojnë të paktën një muaj para se t’i përdorni.
Nëse përdorim kastravecë të vegjël
Nëse keni blerë kastravecë të vegjël, lajini me kujdes dhe thajini me një leckë të thatë e të pastër.
I vendosim në një kulluese makaronash, siç janë, pa i prerë dhe i lëmë gjithë natën me një peshë sipër.
Pasi të ketë kaluar kjo kohë, i shpëlajmë me kujdes dhe i thajmë.
I vendosim në vazo të sterilizuara bashkë me kokrrat dhe piperit dhe vendosim uthullën të ziejë.
Më pas hedhim uthullën mbi kastravecë dhe mbyllim kavanozat.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment