Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
I gjithë sekreti qendron tek marinimi i karkalecave.
Në një tas bashkoni mjaltin, salcën soje, vajin e ullirit, hudhrat dhe specin e kuq pluhur. I përzieni mirë të gjitha bashkë.
Brenda kësaj maske shtoni karkalecat. I trazoni me dorë që të marinohen mirë.
E mbështillni tasin me një qese kuzhine dhe e lini në frigorifer për të paktën 30 minuta.
Më pas karkalecat mund t’i piqni në një skarë ose në furrë për 5 minuta në 180 gradë.
Mos harroni të shtroni një letër kuzhine në tavë paraprakisht. Këto karkaleca do ju shijojnë kaq shumë me pak qepë të njomë sipër ose majdanoz!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment