1.Shkrini gjalpin me vajin dhe hudhrën në një tigan të mesëm në nxehtësi mesatare derisa gjalpi të jetë shkrirë.
2.Shtoni miell. Gatuajeni duke e përzier për 1 minutë ose derisa të flluskoj përzierja.
3.Shtoni ngadalë lëng, 1/4 filxhan, duke e trazuar vazhdimisht për të parandaluar formimin e gungave. Shtoni verën dhe kremin. Gatuajeni, duke e përzier për 3 minuta ose derisa salca të vlojë dhe të trashet. Shtoni mustardë, kripë dhe piper për shije.
4.Shtoni karkalecat. Ziejini duke e përzier për 3 minuta ose derisa të gatuhen karkalecat.
5.Shtoni majdanoz dhe shërbejeni karkalecat me oriz të zier nëse dëshironi.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment