1.Shkrini gjalpin me vajin dhe hudhrën në një tigan të mesëm në nxehtësi mesatare derisa gjalpi të jetë shkrirë.
2.Shtoni miell. Gatuajeni duke e përzier për 1 minutë ose derisa të flluskoj përzierja.
3.Shtoni ngadalë lëng, 1/4 filxhan, duke e trazuar vazhdimisht për të parandaluar formimin e gungave. Shtoni verën dhe kremin. Gatuajeni, duke e përzier për 3 minuta ose derisa salca të vlojë dhe të trashet. Shtoni mustardë, kripë dhe piper për shije.
4.Shtoni karkalecat. Ziejini duke e përzier për 3 minuta ose derisa të gatuhen karkalecat.
5.Shtoni majdanoz dhe shërbejeni karkalecat me oriz të zier nëse dëshironi.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment