1.Shkrini gjalpin me vajin dhe hudhrën në një tigan të mesëm në nxehtësi mesatare derisa gjalpi të jetë shkrirë.
2.Shtoni miell. Gatuajeni duke e përzier për 1 minutë ose derisa të flluskoj përzierja.
3.Shtoni ngadalë lëng, 1/4 filxhan, duke e trazuar vazhdimisht për të parandaluar formimin e gungave. Shtoni verën dhe kremin. Gatuajeni, duke e përzier për 3 minuta ose derisa salca të vlojë dhe të trashet. Shtoni mustardë, kripë dhe piper për shije.
4.Shtoni karkalecat. Ziejini duke e përzier për 3 minuta ose derisa të gatuhen karkalecat.
5.Shtoni majdanoz dhe shërbejeni karkalecat me oriz të zier nëse dëshironi.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment