Përgatitja e karkalecave
Lajmë mirë karkalecat dhe i thajmë me letër kuzhine. Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë hudhrën. E gatuajmë për disa sekonda, derisa të lëshojë aromë, por pa u djegur.
Gatimi i karkalecave
Shtojmë karkalecat në tigan dhe i skuqim për 2-3 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë verën e bardhë dhe lëngun e limonit. E lëmë të avullojë për 2-3 minuta.
Përfundimi
Rregullojmë me kripë, piper dhe spec djegës (nëse preferohet). Shtojmë majdanozin e freskët sipër dhe i shërbejmë menjëherë.
Shoqërohet me: Bukë të freskët ose krostini. Kjo recetë është e përshtatshme si antipastë për darka festive dhe shton një prekje elegante në tryezën tuaj.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento