Karkaleca krokant me copëzat e kokosit

Karkaleca krokant me copëzat e kokosit

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 12 minuta

Do haja pafundësisht nga këto dhe s'do ngopesha. Po ju?

Ingredientët

  • 600 gram karkaleca
  • ¼ gotë me miell
  • ½ lugë çaji me kripë
  • ¼ lugë çaji me piper
  • 2 vezë të mëdha
  • ¾ filxhan me kokos të thërrmuar
  • ¼ filxhan me galetë

Udhëzimet

1

Në një enë kombinoni miellin, kripën dhe piperin.

2

Në një tas të dytë rrihni vezët, shtoni copëzat e kokosit, ndërsa galetën e vendosni në një tas të tretë.

3

Merrni karkalecat e larë dhe të qëruar, I kaloni me radhë tek tasi i parë, i dytë dhe i tretë.

4

I lyeni mirë nga të dyja anët dhe më pas i vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj të nxehur luledielli.

5

I kaloni në një pjatë ku keni vendosur më parë një kartpicetë për të thithur vajin e mundshëm. Shijojini!

Lini një koment