Kafeina ju dehidraton? Ja çfarë thotë studimi i fundit

Me siguri edhe ju ashtu si shumë person atë tjerë keni dëgjuar se konsumimi i kafes ju dehidraton dhe prandaj e konsumoni pak edhe pse e doni shumë.

Kafeja ju dehidraton , than lëkurën tuaj, ju jep dhimbje koke dhe ju shkakton rënie imuniteti, kështu keni dëgjuar shumë shpesh,por jo nuk është e vërtetë.

Sipas një studimi të ri kafeina nuk ju dehidraton!

Në thelb, një grumbull pijesh me kafeinë mund të shkaktojnë dehidratim, por nëse e konsmumoni në nivel pijesh normale atëherë çdo lëng që humbisni jeni në gjendje ta kompensoni shumë shpejt.

Natyrisht, jo të gjithë njerëzit do të ndihen mirë pasi të konsumojnë kafe, pasi  disa njerëz mund të kenë ndjeshmëri ndaj kafeinës, gjë që mund të shkaktojë dhimbje koke ose stomaku, por jo dehidratim.

Prandaj kënaquni dhe shijojeni kafen tuaj pa asnjë shqetësim.

Lini një koment