Jeni të sigurt që blini pula të freskëta? 4 arsye për t’i dalluar
Nga ta dini që pula që blini në supermarket apo dyqanin e mishit është e freskët apo e ndenjur? S’keni nga ta dini, por po ua zbulojmë ne përmes katër trukesh:
Ngjyra
Kontrolloni ngjyrën e mishit të pulës, sigurohuni që të kontrolloni edhe të çarat si kofshët apo poshtë krahëve. Nëse ngjyra është rozë, pula është e freskët. Nëse vjen drejt grisë ose transparentes, është e ndenjur.
E freskët E ndenjur
Shihni përbërjen
Sigurohuni që mishi të jetë i fortë dhe elastik, jo i qullët apo më i ngurtë se ç’duhet.
E freskët E ndenjur
Aroma
Pulat e freskëta nuk kanë ndonjë lloj arome. Nëse ndjeni ndonjë aromë të pakëndshme që vjen nga pula juaj, me shumë mundësi është e ndenjur dhe duhet hedhur në koshin e mbeturinave.
E freskët E ndenjur
Kontrolloni për njolla gjaku gjatë prerjes
Prezenca e gjakut gjatë prerjes tregon që mishi është ngrirë e shkrirë disa herë. Gjithashtu, njollat e gjakut zmadhojnë rrezikun për kontaminim bakterial.
E freskët E ndenjur
Pula duhet ruajtur në temperatura poshtë 4 gradë Celsius për të minimizuar shanset e rrezikut të salmonelës. Nëse po bëni pazare, pulën duhet ta blini të fundit në mënyrë që të jetë e freskët deri kur të shkoni në shtëpi.
Kur ta ndani pulën në copa, futeni nëpër qese hermetike në mënyrë që të mos marrin ajër.
Një studim i ri nga McMaster University në Kanada ka hedhur poshtë idenë e përhapur prej vitesh se konsumimi i mishit është i rrezikshëm për shëndetin. Sipas hulumtimit, ngrënia e mishit nuk lidhet me rrezik më të madh vdekjeje,...
☕️❌ Shkencëtarët kanë zbuluar se pirja e kafesë ndërkohë që merr antibiotikë mund ta bëjë trajtimin më pak efektiv. Studimi tregoi se tek bakteri E. coli, i cili shpesh shkakton infeksione, kafeina pengon hyrjen e disa antibiotikëve, si ciprofloksacina....
Një ngjarje e rëndë ka tronditur Louisianën dhe Floridën në SHBA: dy persona kanë ndërruar jetë pasi konsumuan goca deti të papërpunuara të infektuara me bakterin e rrezikshëm Vibrio vulnificus, i njohur ndryshe si “bakteri ngrënës i mishit”. Ky...
Lini një koment