Jeni të sigurt që blini pula të freskëta? 4 arsye për t’i dalluar
Nga ta dini që pula që blini në supermarket apo dyqanin e mishit është e freskët apo e ndenjur? S’keni nga ta dini, por po ua zbulojmë ne përmes katër trukesh:
Ngjyra
Kontrolloni ngjyrën e mishit të pulës, sigurohuni që të kontrolloni edhe të çarat si kofshët apo poshtë krahëve. Nëse ngjyra është rozë, pula është e freskët. Nëse vjen drejt grisë ose transparentes, është e ndenjur.
E freskët E ndenjur
Shihni përbërjen
Sigurohuni që mishi të jetë i fortë dhe elastik, jo i qullët apo më i ngurtë se ç’duhet.
E freskët E ndenjur
Aroma
Pulat e freskëta nuk kanë ndonjë lloj arome. Nëse ndjeni ndonjë aromë të pakëndshme që vjen nga pula juaj, me shumë mundësi është e ndenjur dhe duhet hedhur në koshin e mbeturinave.
E freskët E ndenjur
Kontrolloni për njolla gjaku gjatë prerjes
Prezenca e gjakut gjatë prerjes tregon që mishi është ngrirë e shkrirë disa herë. Gjithashtu, njollat e gjakut zmadhojnë rrezikun për kontaminim bakterial.
E freskët E ndenjur
Pula duhet ruajtur në temperatura poshtë 4 gradë Celsius për të minimizuar shanset e rrezikut të salmonelës. Nëse po bëni pazare, pulën duhet ta blini të fundit në mënyrë që të jetë e freskët deri kur të shkoni në shtëpi.
Kur ta ndani pulën në copa, futeni nëpër qese hermetike në mënyrë që të mos marrin ajër.
Kur shton pak lëng limoni mbi spinaqin e gatuar, ndodh një proces i dobishëm për trupin: vitamina C që ndodhet në limon ndihmon në kthimin e hekurit jo-hemik të spinaqit në një formë që trupi e përthith më lehtë....
Hulumtimet kanë treguar se një gotë qumësht me kakao mund të bëjë më shumë sesa pijet energjike apo sportive kur bëhet fjalë për rikuperimin dhe performancën fizike. Ky kombinim i thjeshtë përmban në mënyrë natyrale karbohidrate, proteina dhe elektrolite,...
Kur nuk pi mjaftueshëm ujë, truri yt fillon të humbasë formën e tij të shëndetshme dhe fryrjen natyrale, duke u tkurrur ngadalë, si një kokërr rrushi që thahet e bëhet rrush i thatë. Kjo ndodh sepse rreth 75% e...
Lini një koment