Jeni të sigurt që blini pula të freskëta? 4 arsye për t’i dalluar
Nga ta dini që pula që blini në supermarket apo dyqanin e mishit është e freskët apo e ndenjur? S’keni nga ta dini, por po ua zbulojmë ne përmes katër trukesh:
Ngjyra
Kontrolloni ngjyrën e mishit të pulës, sigurohuni që të kontrolloni edhe të çarat si kofshët apo poshtë krahëve. Nëse ngjyra është rozë, pula është e freskët. Nëse vjen drejt grisë ose transparentes, është e ndenjur.
E freskët E ndenjur
Shihni përbërjen
Sigurohuni që mishi të jetë i fortë dhe elastik, jo i qullët apo më i ngurtë se ç’duhet.
E freskët E ndenjur
Aroma
Pulat e freskëta nuk kanë ndonjë lloj arome. Nëse ndjeni ndonjë aromë të pakëndshme që vjen nga pula juaj, me shumë mundësi është e ndenjur dhe duhet hedhur në koshin e mbeturinave.
E freskët E ndenjur
Kontrolloni për njolla gjaku gjatë prerjes
Prezenca e gjakut gjatë prerjes tregon që mishi është ngrirë e shkrirë disa herë. Gjithashtu, njollat e gjakut zmadhojnë rrezikun për kontaminim bakterial.
E freskët E ndenjur
Pula duhet ruajtur në temperatura poshtë 4 gradë Celsius për të minimizuar shanset e rrezikut të salmonelës. Nëse po bëni pazare, pulën duhet ta blini të fundit në mënyrë që të jetë e freskët deri kur të shkoni në shtëpi.
Kur ta ndani pulën në copa, futeni nëpër qese hermetike në mënyrë që të mos marrin ajër.
Për herë të parë në historinë moderne, planeti ynë përballet me një fakt tronditës: fëmijët mbipeshë kanë kaluar në numër fëmijët nën peshë. Nuk është më uria ajo që dominon statistikat globale të kequshqyerjes, por mbingopja, një krizë që...
Matcha është bërë një nga pijet më të dashura të viteve të fundit. E pasur me antioksidantë dhe me një ngjyrë mahnitëse jeshile, matcha shihet si një zgjedhje “e shëndetshme” dhe me energji të pastër. Por… a e dinit...
Kufizimi i sheqerit në 2 vitet e para të jetës së një fëmije ul në mënyrë të ndjeshme rrezikun afatgjatë për zhvillimin e sëmundjeve kronike si diabeti i tipit 2, obeziteti dhe tensioni i lartë i gjakut. Vitet e...
Lini një koment