Jeni të sigurt që blini pula të freskëta? 4 arsye për t’i dalluar
Nga ta dini që pula që blini në supermarket apo dyqanin e mishit është e freskët apo e ndenjur? S’keni nga ta dini, por po ua zbulojmë ne përmes katër trukesh:
Ngjyra
Kontrolloni ngjyrën e mishit të pulës, sigurohuni që të kontrolloni edhe të çarat si kofshët apo poshtë krahëve. Nëse ngjyra është rozë, pula është e freskët. Nëse vjen drejt grisë ose transparentes, është e ndenjur.
E freskët E ndenjur
Shihni përbërjen
Sigurohuni që mishi të jetë i fortë dhe elastik, jo i qullët apo më i ngurtë se ç’duhet.
E freskët E ndenjur
Aroma
Pulat e freskëta nuk kanë ndonjë lloj arome. Nëse ndjeni ndonjë aromë të pakëndshme që vjen nga pula juaj, me shumë mundësi është e ndenjur dhe duhet hedhur në koshin e mbeturinave.
E freskët E ndenjur
Kontrolloni për njolla gjaku gjatë prerjes
Prezenca e gjakut gjatë prerjes tregon që mishi është ngrirë e shkrirë disa herë. Gjithashtu, njollat e gjakut zmadhojnë rrezikun për kontaminim bakterial.
E freskët E ndenjur
Pula duhet ruajtur në temperatura poshtë 4 gradë Celsius për të minimizuar shanset e rrezikut të salmonelës. Nëse po bëni pazare, pulën duhet ta blini të fundit në mënyrë që të jetë e freskët deri kur të shkoni në shtëpi.
Kur ta ndani pulën në copa, futeni nëpër qese hermetike në mënyrë që të mos marrin ajër.
A të ndodh që sapo nis i ftohti, oreksi shtohet vetë? Nuk është kapriço… trupi ka një arsye të qartë pse kërkon më shumë ushqim gjatë dimrit Çfarë ndodh realisht në trup? Kur temperaturat ulen, organizmi përdor më shumë...
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Nga ndryshimet e humorit te fryrjet, ky frut i gjelbër plot vlera ndihmon trupin të ndihet në ekuilibër, i qetë dhe me energji gjatë gjithë muajit. Ndihmon për gjumë të qetë 😴 Kiwit nxit prodhimin e melatoninës, duke përmirësuar...
Lini një koment