Fasulet i vendosim në ujë të ftohtë dhe i lëmë të ziejnë për rreth 30 minuta. Pas kësaj, i kullojmë dhe i heqim mënjanë. Në një tenxhere të madhe, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim qepët, hudhrat dhe karrotat e prera në kubikë. Pasi të jenë zbutur, shtojmë specin e grirë dhe domatet.
Shtojmë piperin e kuq, rigonin dhe dafinën, pastaj hedhim fasulet në tenxhere dhe i mbulojmë me ujë të ngrohtë. E lëmë gjellën të ziejë për rreth 1 orë në zjarr të ulët, derisa fasulet të jenë zbutur plotësisht dhe lëngu të trashet. E rregullojmë shijen me kripë dhe piper sipas dëshirës.
Shoqërohet me: Bukë të thekur dhe turshi. Konsumohet si pjatë kryesore në drekë ose darkë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento