Fasulet i vendosim në ujë të ftohtë dhe i lëmë të ziejnë për rreth 30 minuta. Pas kësaj, i kullojmë dhe i heqim mënjanë. Në një tenxhere të madhe, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim qepët, hudhrat dhe karrotat e prera në kubikë. Pasi të jenë zbutur, shtojmë specin e grirë dhe domatet.
Shtojmë piperin e kuq, rigonin dhe dafinën, pastaj hedhim fasulet në tenxhere dhe i mbulojmë me ujë të ngrohtë. E lëmë gjellën të ziejë për rreth 1 orë në zjarr të ulët, derisa fasulet të jenë zbutur plotësisht dhe lëngu të trashet. E rregullojmë shijen me kripë dhe piper sipas dëshirës.
Shoqërohet me: Bukë të thekur dhe turshi. Konsumohet si pjatë kryesore në drekë ose darkë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento