Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe me nxehtësi mesatare.Skuqni qepën, selinonë dhe karrotat duke i trazuar shpesh, derisa të zbuten, për rreth 10 minuta.
2. Shtoni mishin e viçit, mishin e derrit dhe një lugë çaji me kripë.
3. Copëtojeni mishin me pirun ndërsa e gatuani në zjarr për rreth 8 minuta. Mishi duhet të ziejë dhe jo të skuqet.
4. Përbërjes i shtoni më pas qumështin. Ulni nxehtësinë e gatimit dhe lëreni të ziejë për 20-25 minuta, derisa lëngu të shkojë në gjysmë të enës dhe mishi të arrijë të dalë mbi lëngun.
5. Shtoni domtatet dhe një lugë çaji kripë. Përziejeni herë pas herë , derisa salca të trashet.
1️⃣ Përzierja e përbërësve të lëngshëm Në një tas, rrahim vezët me sheqerin derisa të bëhen një masë kremoze. Shtojmë vajin, lëngun e portokallit dhe vaniljen, duke përzier lehtë. 2️⃣ Shtimi i përbërësve të thatë Shtojmë miellin, pluhurin pjekës...
1️⃣ Përzierja e mbushjes Në një tas, përziejmë vezët, kosin, qumështin dhe pluhurin pjekës. Shtojmë djathin e thërrmuar dhe përziejmë mirë. 2️⃣ Shtresa e petëve Lyejmë një tavë me pak vaj ose gjalpë. Vendosim një petë në fund dhe...
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Komento