Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe me nxehtësi mesatare.Skuqni qepën, selinonë dhe karrotat duke i trazuar shpesh, derisa të zbuten, për rreth 10 minuta.
2. Shtoni mishin e viçit, mishin e derrit dhe një lugë çaji me kripë.
3. Copëtojeni mishin me pirun ndërsa e gatuani në zjarr për rreth 8 minuta. Mishi duhet të ziejë dhe jo të skuqet.
4. Përbërjes i shtoni më pas qumështin. Ulni nxehtësinë e gatimit dhe lëreni të ziejë për 20-25 minuta, derisa lëngu të shkojë në gjysmë të enës dhe mishi të arrijë të dalë mbi lëngun.
5. Shtoni domtatet dhe një lugë çaji kripë. Përziejeni herë pas herë , derisa salca të trashet.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Komento