I dashuroni akulloret? Tashmë keni disa arsye më shumë se përse duhet t’i konsumoni
Akullorja është një ndër ëmbëlsirat që na tundon gjithmonë, por kur shkojmë ndërmend kilogramët e tepër gjithmonë stepemi para saj. Por tashmë ne po ju japim një lajm të mirë që ju mund të konsumoni akullore dhe të mos shëndosheni, por duhet të keni parasysh disa këshilla.
Nëse je në gjendje që çdo ditë të kryesh aktivitet fizik atëherë një akullore pasditeve nuk është ndonjë dramë e madhe. Në këtë moment ju do të arrini të merrni një kënaqësi të madhe dhe kjo do t’iu largojë edhe tundimin tuaj për të ngrënë çdo gjë që ju del para. Mund t’iu duket çudi, por ka një lidhje shumë të ngushtë mes kënaqësisë personale dhe dëshirës së papritur për ushqim.
Nëse ti i ke plotësuar vetes dëshirën duke ngrënë një akullore, je e kënaqur emocionalisht dhe organizmi jot është i qetë duke mos kërkuar ushqim shtesë. Kështu që më mirë hani në paqe një akullore, se sa ta keni mendjen dhe kokën gjithë kohës në frigorifer.
Pavarësisht kësaj e rëndësishme është që ju të tregoheni të kujdesshëm me ushqimin që konsumoni. Në një regjim dietik prej 1300 kalorish, mund të konsumosh paradite ose pasdite një kaush me dy topa akullore, duke kombinuar shijet e kremit me të frutave ditë pas dite. Por gjithmonë e ndjekur nga një dietë e shëndetshme dhe deri diku e rreptë.
– mëngjes i pasur me drithëra, pra pa biskota, briosh ose produkte të tjera furre
– fruta dhe perime paradite
– bukë dhe pasta integrale në drekë
– në mbrëmje proteina nga mishi dhe peshku
– racione të vogla (maksimumi 80 g pasta në drekë dhe 100 g për peshkun dhe mishin e bardhë)
– doza të përcaktuara: çdo ditë mund të konsumosh deri në 4 lugë vaj ulliri dhe 2 lugë parmixhano
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Luleshtrydhet prishen shpejt, por me këtë truk të thjeshtë mund t’i mbani të freskëta për disa ditë më shumë: 1️⃣ Shpëlajini me uthull të holluar – Përzieni 1 filxhan uthull molle ose të bardhë me 3 filxhanë ujë dhe...
Nëse nuk keni një ndarës vezësh, ky truk i thjeshtë do t’ju ndihmojë: 1️⃣ Metoda e shishes plastike – Thyejeni vezën në një tas. Merrni një shishe plastike bosh, shtrydheni pak dhe vendoseni grykën mbi të verdhën. Lëshoni shtrëngimin...
Lini një koment